Draadboom en/of stelmotor koplamp vervangen

Plaats hier je handleiding of link van een uitgevoerde mod of reparatie! Of stel hier je vraag hoe je een mod o.i.d. moet uitvoeren.

Moderators: Passiepooh, pumamartin, Puma Moderators

Sjoerd
Puma Senior
Puma Senior
Berichten: 146
Lid geworden op: zo 07 feb 2010, 9:30 pm
Locatie: Valkenswaard

Draadboom en/of stelmotor koplamp vervangen

Bericht door Sjoerd » ma 06 jan 2014, 8:41 pm

Onlangs heb ik zowel de stelmotor als de draadboom van de koplamp moeten vervangen. Hieronder een korte (de-)montage handleiding. Let op: nadat je klaar bent is er grote kans dat je de koplamp opnieuw af moet stellen. Kabelboom is niet los te koop maar heb hem zelf voor 14 pond van www.pumabits.co.uk. Ford zal je een nieuwe lamp aan willen smeren á 450+ euro.

1) Verwijder de koplamp uit de auto. Haal de grille los met de 2x schroeven en de koplamp met zijn 2x schroeven. Vervolgens draai je de knop om en je trekt hem er zo uit. Haal de connector en de ontluchtingsslang los en neem de unit mee naar je werkbank/tafel.
Zie ook deze video:
http://www.youtube.com/watch?v=arRJkRpC9bo

2) Haal de unit open; verwijder het kapje aan de achterzijde en het glas van de lamp. Deze zit met een zes(?)tal clipjes vast aan de unit met de projectoren.

3) Haal nu voorzichtig de beweegbare unit met de projectoren los. Er zitten aan bovenzijde twee clips, open deze voorzichtig met een schroevendraaier en duw het balletje er uit.
Afbeelding

4) Je hebt nu enkel de lege behuizing met een kabel over. Haal voorzichtig alle stekkers en fittingen los en verwijder de kabelboom. De fitting van het stadslicht is wat gepiel, verwijder deze door met een dunne schroevendraaier het borgclipje in te duwen (vanaf voorkant lamp). Verwijder de stelmotor met de twee Torx schroeven (ik dacht T15) en plaats de nieuwe.
Afbeelding
5) Plaats de nieuwe kabelboom.
6) Klik de projectorunit terug in zijn positie.
7) Zet het glas terug en plaats de koplamp terug in de auto.
8) Stel de koplamp af met de stelknop aan de achterzijde.

Plaats reactie